marți, 15 martie 2011

Zece semne ca interlocutorul tau minte !

1.  Gesturi asimetrice. Daca vorbeste cu tine si gesticuleaza cu mana sau arata cu degetul in alta directie decat priveste, poate fi un semn ca te minte .

2.  Raspunsuri prea rapide. Daca interlocutorul iti va raspunde foarte repede unei intrebari (sub o secunda) este un semn ca avea pregatit acel raspuns si este prea putin probabil sa fie adevarat .

3.  Raspunsuri prea incete. Daca interlocutorul ezita foarte mult in a oferi un raspuns este un nou semn ca in acel moment improvizeaza .

4.  Priveste in dreapta sus (in dreapta lui) . De regula va privi in aceasta directie atunci cand improvizeaza sau isi imagineaza .

5.  Incapacitatea de a relua o poveste in sens invers. Atunci cand intrebi o persoana unde a fost si-ti spune o poveste care constituie o serie de evenimente, pune-l sa spuna povestea in sens invers .

6.  Isi duce mana des la ureche sau isi acopera gura cu mana. Multi oameni atunci cand mint isi duc mana la ureche sau isi acopera gura cu mana .

7.  Povestirea exacta. O poveste mult prea exacta poate insemna o poveste pregatita dinainte .

8.  Punctarea unei idei in mod insistent .

9.  Atunci cand ti se spune o poveste sau ti se face o expunere, cel care povesteste nu se asteapta sa fie intrerupt, mai ales atunci cand are povestea pregatita. Prin urmare, pune o intrebare de detaliu lipsita de importanta la care nu se asteapta .

10.  Schimbari de ton sau viteza. Atunci cand un om minte tinde sa vorbeasca mai repede decat de obicei sau se precipita, devenind agitat uneori.

2 comentarii: