sâmbătă, 4 decembrie 2010

Afaceri pe timp de criza!

  Consultantii in afaceri au cateva sugestii pentru cei care vor sa investeasca in aceasta perioada tulbure din punct de vedere economic.

  • Servicii/Reparatii
Indiferent daca este criza sau nu, aparatele electrocasnice, masinile, obiecte casnice, incaltamintea, etc., se strica vrand-nevrand si trebuie reparate. Un astfel de tip de afacere merge cu atat mai mult in timp de criza, deoarece in vremuri bune oamenii si-ar putea permite sa inlocuiasca obiectele stricate cu unele noi.    Dar pe vremuri grele reparatia este mai avantajoasa deoarece costa mai putin decat inlocuirea produsului.
    

  • Magazinele cu pret unic

    Dovada ca aceste magazine merg bine este ca apar din ce in ce mai multe pe toate strazile. Scaderea veniturilor ii obliga pe majoritatea oamenilor sa cumpere produse din ce in ce mai ieftine cu care sa-si faca treaba. Asemenea magazine au o gama foarte variata de produse, de la haine, papetarie, jucarii, pana la produse electrocasnice si obiecte de bucatarie, toate la pret unic, foarte mic.


  • Agroturismul
   Este o afacere ale carei rezultate se vad pe termen lung dar care poate aduce profituri si in timp de criza. Din lipsa banilor, cei mai multi renunta la concedii in strainatate si aleg sa-si petreaca zilele libere in tara, la o pensiune. Costurile sunt mai mici, iar relieful si zonele din Romania sunt foarte ofertante. Pentru o asemenea afacere pot fi accesate si foduri europene.
  • Produsele de lux 
   Sa nu credeti ca daca este criza toata lumea sufera. Va fi intotdeauna o categorie sociala cu multi bani.
   Produsele de lux nu sunt foarte afectate de criza deoarece oamenii bogati au un stil de viata deja format la un anumit standard si vor fi intotdeauna in ton cu moda, cu noile lansari tehnologice.Ca dovada este suficient sa ne uitam la vanzarile de masini de lux, la vanzarile de electrocasnice de ultima generatie, la vanzarile de
haine de designer sau parfumuri.


 
  • Firmele de servicii funerare
Stiu ca suna macabru dar este cea mai sigura afacere din lume pentru ca intotdeauna va exista cerere pe piata. Poate singurul lucru de care putem fi siguri in lumea asta este ca la un moment dat toti vom muri. Asadar, nevoile raman aceleasi, indiferent de situatia economica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu